HTML

julChic

Mert imádom a ruhákat. Mert nincs kedvem annyit kifizetni a boltban, amennyit pofátlanul elkérnek. Mert amit magam csinálok, az nem csak olcsóbb, de sokszor jobb és menőbb is. Éljen a testre szabott, hom-made divat..!!!

Friss topikok

Címkék

Archívum

Felütés

2012.04.25. 22:26 Jul_Chica

 

A nevem JulChica, 27 éves nő vagyok - és teljesen átlagos a tekintetben, hogy tele a szekrényem és mégsincs mit felvegyek.:-D

Miután a ruhák iránti rajongásom az utóbbi években kezdett megszállottsággá fajulni, úgy döntöttem, kezembe veszem a dolgot. Nem, nem pszichiáterhez mentem, hanem varrótanfolyamra, méghozzá több okból kifolyólag, nevezetesen:

-hiányzott az életemből az alkotás, a kétkezi munka, a -szó szerint - "csináltam valamit!" élménye

- imádom a ruhákat és sosem elég belőlük

- kéket-lilát látok a felháborodástól, amikor -végigjárva a Váci utca boltjait - konstatálom, hogy milyen pofátlan árakon árulják a - Kínában, fillérekért megvarrt- ruhákat, amelyek cserébe viszont elképesztően silány minőségűek

-még volt valami, de azt elfelejtettem. 

A továbbiakban nem fogok sokat fecsegni, pusztán feltöltöm az általam varrt cuccokról készült fotókat, némi leírás kíséretében. Esetleg néha posztolok valamit, ami nagyon tetszik.

Előrebocsátom, hogy a divatról mint iparágról nem sokat tudok, a stílusról viszont van némi halvány elképzelésem. De hogy ez mennyire igaz, az majd úgyis ki fog derülni.

Hogy mi a célja/létjogosultsága ennek a blognak? Hát azt nem is tudom. Talán csak annyi, hogy szeretném megmutatni, mi mindent lehet minimális kézügyességgel, gyakran röhejes összegekből kihozni. Cserébe az embernek nem csak sokkal több marad a bankszámláján, de valami egyebet is kap emellé. Az alkotás örömét, és azt az érzést, hogy egy szállal kevesebbel kapcsolódik elmebeteg fogyasztói kultúránkhoz. Egyszóval egy darabka függetlenséget.

Na akkor - hogy stílusosan fogalmazzak - vágjunk bele ..!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jul-chic.blog.hu/api/trackback/id/tr754473763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása